Hur man slutar röka!

Det fanns en tid då alla rökte, i alla fall kändes det så. Man såg cigaretter i mungipan på filmstjärnor när man gick på bio, askkoppar fanns utställda på olika platser och till och med vissa läkare satt och rökte vid sina skrivbord. Idag så ser det inte ut så alls, till och med i USA har rökning kommit att bli något som folk ser ner på och många vill se ett förbud. Jag tror nu inte att ett förbud är rätt väg att gå, istället ska man uppmuntra och motivera de som vill sluta och också erbjuda bra alternativ. 

Några olika sätt att sluta

Jag hävdar inte på något sätt att mina metoder är de rätta, eller att det är de enda men kan de hjälpa någon så blir jag glad. Kanske har du egna idéer eller så tar du till dig mina tankar och gör om dem så de passar dig.

  1. Bestäm dig för en dag du vill sluta, det är enklare att ha ett mål än att bara kasta paketet i soporna på direkten. Du får tid att vänja dig vid tanken på att sluta röka.
  2. Skaffa hjälpmedel, en elektrisk cigarett från eqcigs.se är ett av de bästa substitut som finns. Du kan därmed röka på den och slipper de farliga ämnen som finns i en vanlig cigg. 
  3. Bryt dina vanemönster, se till att göra något annat än det du brukar. En kopp kaffe på altanen med en cigarett i handen byts ut mot en kopp kaffe inomhus till exempel. 

Jag önskar dig lycka till med att sluta röka, kanske kommer du att få några återfall men det är inget ovanligt. Alla kan misslyckas ibland, se bara till att göra så gott du kan så är du snart rökfri. 

8 Jun 2017