Bästa tiden att besöka Åre

Om man ska åka på semester i Sverige är Åre en fantastisk plats att besöka. Vi har turen att känna några som äger en stuga där som vi får lov att nyttja lite då och då. Andra har ju inte den fördelen men det finns gott om stugor att hyra och även bra hotell här. Man kan bo mitt i backen om man är här på vintern, eller precis nere vid sjön om man vill det. Faktum är att boende finns på otroligt många platser så det är bara att välja det som passar en bäst. Men vilken tid på året är Åre bäst att besöka? Vi tipsar!

Åre på vintern

Det är mest inriktat mot de som åker skidor. På längden eller utför spelar inte så stor roll för det finns möjlighet till båda alternativen. Det går även att hyra snöskoter och ta en tur på fjället och man kan åka hundspann. Vi testade detta en gång och det enda problemet den resan var att vi fick ringa elektriker i Åre för det fanns ingen ström i stugan! Men skidåkningen var underbar.

Åre på sommaren

Även på sommaren är Åre en levande plats. Liftarna och skidbackarna används då av de som åker cykel utför och det finns gott om vandringsleder att utforska. För dig som gillar att fiska är sommar-Åre jättefin. Det finns gott om sjöar både uppe till fjälls och nere i dalarna. Ett hett tips är Indalsälven där det finns vindskydd med eldstad också. (Fiskeplats Karolinermonumentet). Glöm inte att man måste ha fiskekort överallt och det går att lösa veckokort som gäller i alla sjöar. 

5 Oct 2021