Lära känna sig själv

Uttrycket "att finna sig själv" är välanvänt och populärt, men kanske lite missvisande. Man är ju hela tiden ett med sig själv. Det kan dock vara svårt att förstå och tyda de tankar och känslor som tumlar omkring inombords, särskilt i ung ålder. Man är osäker och känner inte sig själv så väl.

Allting är alltid i rörelse

Att lära känna sig själv är en livslång process och genom hela livet bör man utmana sina fasta ståndpunkter. Allting rör sig alltid framåt, men en grundkänsla av att känna sig själv hjälper otroligt mycket i så många olika situationer. Oftast sker den största utvecklingen när man genomgår en livskris. Allting ställs på sin spets och utmanas och även om det är så svårt att man inte förstår hu man ska komma hel ut på andra sidan så ser man i efterhand hur nyttig upplevelsen ändå var för en.

Att känna inom sig att man vet vad man vill; inte vill; tycker om; inte tycker om; drömmer om och ej, samt att kunna leva efter denna kännedom, ger en fantastisk grundtrygghet.

Samtalsterapi

När man har det tufft, eller när man medvetet vill lära känna sig själv lite bättre - eller kanske ändra på destruktiva beteendemönster -  så är det till stor hjälp att söka sig till en psykoterapeut i Malmö, eller i den stad man bor. Samtalsterapi är guld värt för den personliga utvecklingen och något som alla faktiskt mår väldigt bra av. Kanske borde det rent av vara obligatoriskt..?

Jag rekommenderar Younic för samtalsterapi i Malmö, kolla www.younicterapi.se

29 Apr 2022