Må gott i Varberg

Du som gillar att njuta av spa, du ska åka till Varberg, för där finns det två olika, som båda är supertrevliga att vistas på. Sedan så har Varberg även ett varmbadhus och ett kallbadhus. 

Ett av deras spa, det är placerat på Varbergs stadshotell och kallas för Asia Spa. De erbjuder en mångtusenårig spakultur med inspiration från hela Asien. Du kan njuta av olika typer av behandlingar, bada i varma källor med utsikt över Varberg, sitta i ett ljusterapi-rum och mycket mer. 

Ett annat ställe är Varbergs Kusthotell. Där finns Thalasso spa. Här går det att gå på dagspa, eller stanna över på hotellet. De har många trevliga behandlingar där.

Äta gott

I Varberg går det även utmärkt att äta och dricka gott. Bland annat kan du äta äkta provencalska pizzor på Bistro Cyrano. Restauragen med stans bästa läge är Cibon Restaurang & Bar. Missa inte heller att besöka Ästad vingård som är en svensk vingård med restaraung mitt i Åkulla bokskogar. Du har också även ett tiotal gårdsbutiker som är väl värda ett besök. Missa inte heller att äta en glass på Viskadalens gårdsglass.

Sevärdheter

Sedan så har ju Varberg även en hel del sevärdheter. Om du jobbar som elektriker i Varberg och redan bor här, så har du koll. För er andra så tipsar jag om Varbergs fästning, som är väl värt ett besök så väl som Hallands kulturhistoriska museum. Missa inte heller Åkulla Bokskogar, ca 20 km från Varberg. Här finns Bexells talande stenar som är hundratals inskriptioner på stenar, hällar och klippblock.

16 Nov 2021