Falsk hälsporre ger äkta smärta

Har du hört talas om falsk hälsporre någon gång? Då kan jag informera om att den smärta man upplever är allt annat än falsk. Äkta smärta, som sprider från foten upp genom hela benet och man börjar allvarligt fundera på om inte amputation skulle vara ett alternativ.

För att få reda på om det är hälsporre, falsk hälsporre eller något annat fel på din fot så måste du först uppsöka sjukvården. Det bästa är att gå till en sjukgymnast så kan de remittera vidare för röntgen om de tycker det behövs. Sen är det dags att behandla. 

Så slipper du smärtan

Har man en enda gång fått uppleva den smärtan det innebär så vill man aldrig göra det igen. Så därför ska man se till att behandla det på rätt sätt och sedan använda hjälpmedel för att förhindra att det återkommer. 

Tejpa fötterna är ett sätt att få rätt stöd och att foten "är där den ska" så att säga. Man kan också ha såna där stöd men bäst av allt är att använda sig av hålfotsinlägg. De gör att fotens valv ligger helt rätt i skon och du slipper massor av onödig smärta. 

Så om du helst springer barfota, sluta med det och ta på dig skor med bra inlägg så slipper du få tillbaka den där hemska smärtan igen. För att gå på smärtstillande för länge är inte ett bra alternativ. Det är bättre att bota problemet än att dölja det!

20 Apr 2023