7 knep för att må bra

1. Planera, strukturera & reflektera

Vi planerar och dokumenterar hur vi äter och tränar, vilekt är bra, för det ger oss information om hur vi kan ändra mat- och träningsvanor. Först när du vet hur du egentligen gör, kan du ändra det till det bättre.

2. Ät lila mat

Äta lila grönsaker för att de är extra vackra, är bra. Men de är inte bara vackra, de är nyttiga också. Kolla in lila sötpotatis, blåbär, potatissorten Blå Kongo, lila blomkål och lila sparris och svart ris när du är i affären nästa gång!

3. Hälsosamma fetter är bra för dig

Vi ska inte vara rädd för fettet, det är bra och viktiga byggstenar i våra kroppar, men det är inte bra med det animaliska fetterna. Vi kan gott och väl äta olivolja, nötter och avocado, de innehåller bara bra fetter!

4. Smoothies utan frukt

Man måste inte ha bär och frukt i smoothies, man kan faktiskt ha grönsaker och dricka som den är istället för att pimpla kaffe på väg till jobbet. Dessutom ger de en större mättnadskänsla.

5. Ren skönhetsrevolution

Vi blir alltmer medvetna om det smink som vi använder, och vill inte ha konstiga saker i ansiktet, eller i håret och väljer make up med ett bra innehåll.

6. Vikten av träning & återhämtning

Vi tränar för att må bra, inte för att vinna världsmästerskap i självplågeri. Därför är det lika viktigt med återhämtningen efter träning, som själva träningen. Vi tillåter oss själva nu, mer än innan att lata oss och bara ta det lugnt.

7. Prioritera psykisk hälsa

Vi skäms inte som de i vår föräldrageneration om vi mår psykiskt dåligt. I stället går vi till psykolog och bearbetar och pratar om våra mentala tillstånd. Det är starkt att våga vara öppen och sårbar. Och är vi ledsna eller har ångest ibland är det inget fel eller konstigt med det.

11 Dec 2019