9 roliga fakta om Kalifornien

Kalifornien – det har inspirerat otaliga låtar, filmer och shower på grund av dess historia och innovativa anda. Här är 9 fakta som du förmodligen inte visste om detta gyllene tillstånd!

Kalifornien är hem för "Avocado Capital of the World." Varje år håller Fallbrook en avokadofestival för att fira.

Hollywood Bowl är den största utomhusamfiteatern i USA. När det öppnade 1922 var det bara en enkel träplattform med en topp i canvas!

1964 utsågs San Franciscos linbanor till det första rörliga National Historic Landmark. San Franciscos linbanor är de enda som fortfarande är i drift i en amerikansk stad. Studenterna kan utforska Fisherman's Warf och Pier 39 i San Francisco

Undrar du vad världens största träd heter? Det är General Sherman, och den bor i Sequoia National Park! Med nästan 275 fot högt och en omkrets på 102 fot är det verkligen ett stort träd!

Death Valley är den hetaste, torraste OCH lägsta nationalparken i landet! Trots dess sjukliga namn, på grund av dessa ytterligheter, lever en stor mångfald av liv i denna park.

Satsa på att du känner någon som bor i Kalifornien! Som den mest folkrika staten i USA bor 1 av 8 invånare där!

Kalifornien är födelseplatsen för internet. 1969 skickades det första ARPANET-meddelandet från en UCLA-webbplats. (Det där första meddelandet? "Lo". Han menade att säga "Logga in" men... sedan kraschade systemet.)

Tusentals besökare flockas till Golden Gate-bron varje år, men den var inte alltid så älskad. Många hånade ursprungligen designen som ful!

Alla känner till den berömda Windows-tapeten med böljande gröna kullar på klarblå himmel – men visste du att den togs i Sonoma County? (Och är oredigerad!)

14 Apr 2023