En resa genom USA är min stora dröm

Jag har länge haft en dröm att bila genom det mäktiga landet i väst, nämligen USA. Tanken av att hyra en riktig jänkarbil som Ford Mustang för att sedan bila från New Yorki öst, hela vägen till Los Angeles i väst gör att pirrar i hela kroppen. Det vore verkligen en oförglömlig resa att genomföra som få faktiskt får chansen till att göra. Jag har länge haft en stor passion för amerikanska bilar och den amerikanska kulturen men brist på pengar och tid har ofta blivit det som satt käppar i hjulet för denna drömresa. Men hur hade jag då planerat en sådan resa tänker jag?

Välplanerade kaffepauser och stopp på vägen

Jag hade framförallt valt att planera min körning i minsta detalj. Det hade tagit flera dagar att nå fram till L.A och här är det inte tal om att stressa fram till målet utan snarare att se det hela som ett härligt maraton. Man vill ju inte gå miste om allt USA har att erbjuda utan verkligen njuta av alla intryck man tar del av på vägen. Planera boenden längst vägen är väsentligt så att man inte står där mitt i natten och försöker ta in på ett sliskigt hotell.

Extraljus ett måste vid nattkörning genom Nevada öknen

Att bila genom Nevada öknen känns lockande och samtidigt läskigt på samma gång. Kanske har man hjärntvättats av alla de filmer man sett genom åren vad vet jag? Förutom all planering kring mat och boende längst vägen så hade jag varit noggrann med att inte genomföra denna resa utan ett par extraljus med den senaste led tekniken för att kunna köra nattetid på kusliga vägar som är glest trafikerade. Att köra runt med halogen lampor funkar liksom inte när räckvidden är så dålig. Eller varför inte en led ramp från amerikanska Rigid passande nog när jag ändå befinner mig i USA vid detta lag? Oavsett vad jag hade valt i slutändan så är en sak säker, att genomföra denna bilresa i något annat än en Ford Mustang finns inte på min karta!

18 Jan 2017